Tobias Englund.

- Vi er heldige som får spille slike kamper

Alt ligger til rette for en fantastisk sesongavslutning: spillerne sprudler på treningsfeltet, latteren sitter løst og alle gleder seg enormt til lørdagens oppgjør mot Egersund. - Vi er heldige som får spille slike kamper, sier Tobias Englund.

Den svenske venstrebacken kom til Arendal i vinter og har levert en meget sterk sesong. Han utmerker seg med en enorm arbeidsmoral og er en av dem som alltid går foran og løper de ekstra meterne som ofte avgjør kamper. 

- Det er kamper som dette man ønsker seg som fotballspiller, sier Tobias Englund.

Se videointervju her:


Han har vært med på opprykk tidligere - ikke minst da han 2018 var en viktig bidragsyter til at hans daværende klubb Falkenberg rykket opp til Allsvenskan. Det var med andre ord en svært rutinert spiller med bred erfaring fra svensk toppfotball som signerte for Arendal Fotball før sesongstart.

Stortrives

33-åringen er svært fornøyd med valget. Han fant seg meget raskt til rette i både byen og klubben.

- Arendal er en veldig fin by, og spillergruppen er en fantastisk gjeng. Vi står sammen i både medgang og motgang, og vi stiller opp for hverandre. Det tror jeg er vår aller største styrke, sier han foran det som akkurat nå fremstår som årets viktigste kamp.

Tobias Englund håper alle som er glade i fotball i Arendal benytter muligheten til å få med seg det som (forhåpentlig) blir årets siste hjemmekamp.

- Med mange folk på tribunen, så er det som å spille med en ekstra mann på laget. Det betyr enormt for spillerne, sier han.

Lover underholdning

Trener Roger Risholt gleder seg også til Egersund-kampen. Han kan konstatere at det offisielle sesongmålet om å "bli bedre enn i fjor" allerede er nådd - i den forstand at Arendal har tatt flere poeng enn i fjoråret, og man er allerede klare for kvalifikasjonskamper til Obosligaen. Men Arendal-treneren har vært veldig tydelig på at kvalifiseringsplassen ikke er noe tenker på. Målet er å vinne serien - og å rykke opp, selv om Moss fortsatt er i førersetet siden de har fem plussmål mer enn Arendal før de to siste serierundene.

Med unntak av de fortsatt langtidsskadde spillerne, mønstrer Arendal i utgangspunktet en komplett tropp før Egersund-kampen. Det betyr en bunnsolid ellever - og kanskje divisjonens aller sterkeste innbytterbenk, uansett hvem som starter kampen. Og Roger Risholt har gang på gang understreket at det er minst like viktig hvem som avslutter kampen, som hvem som starter den.

Han lover et offensivt Arendal-lag som garantert går på banen for å skape sjanser, scoringer og forhåpentlig jubel for hjemmepublikum.

Kampstart er lørdag kl 1400. PWC og Arendals Fossekompani sponser inngangsbillettene - så det er derfor gratis for publikum.

Annonse: