Preben Skeie.

- Vi kan slå alle lag

Arendal må vinne mot RBK 2 dersom det ikke skal bli en luke i toppen til Egersund som nå står med fire strake seire. - Vi vet vi må yte maks for å vinne, men gjør vi det, skal vi også kunne vinne mot alle lag i divisjonen, mener Preben Skeie.

Venndølen, som kom tilbake til Arendal Fotball i vinter etter et opphold i Egersund forrige sesong, har vært fast i startoppstillingen i Arendals tre første kamper denne sesongen. Og alle kampene har endt med seier. Når Preben og resten av laget nå er på plass i Trondheim, blir det årets tredje bortekamp i den fjerde serierunden. Det forteller at Arendal ikke har hatt det enkleste kampprogrammet i sesongstarten. Likevel har mye klaffet - og ni poeng etter tre kamper er en bekreftelse på at årets Arendal-utgave har veldig spennende kvaliteter som forhåpentlig kan by på mange gleder utover sesongen.

Alltid tre poeng

Preben Skeie forventer seg en ny, tøff bortekamp - men ambisjonen er likevel krystallklar.

- Vi må klare å få med oss tre poeng. Det bør være ambisjonen vår mot alle lag i denne divisjonen, sier han.

Det er naturligvis alltid en viss usikkerhet om hva slags lag Rosenborg velger å mønstre i mandagens oppgjør. Men det blir garantert et lag med en lav gjennomsnittsalder - som kanskje kan være forsterket med viktig rutine fra Rosenborgs A-stall.

Jeg har alltid visst at jeg har mål og målpoeng i meg, men nå føler jeg også at jeg får sjansen til å vise meg frem.

— Preben Skeie

- Det er uforutsigbart hvordan det slår ut for andrelagene om de har med mange fra A-stallen. Hvis de mer rutinerte spillerne senker seg litt, så kan intensiteten falle. Det kan være en fordel for oss. På den annen side vet vi at alle de yngre spillerne er ivrige på å vise seg frem. Mindre rutine i RBK-laget kan faktisk innebære enda mer innsats hos motstanderen. Men vi må håndtere det, uansett hva slags lag vi møter, fastslår Preben Skeie.

Defensiv struktur

Nøkkelen til at Arendal Fotball nå står med tre strake seire, mener Preben Skeie først og fremst skyldes den defensive strukturen i laget.

- Vi må fortsette det gode defensive spillet vårt. Som lag har vi fremstått veldig solide. Samtidig vet vi at vi har offensive kvaliteter som kan bety trøbbel for alle motstandere. Andreas Hellum er et beist på topp som kan holde på ballen. Når vi får involvert ham offensivt, så kan vi slå alle lag, sier Preben Skeie.


Den målfarlige indreløperen har funnet seg veldig godt til rette i "nye" Arendal denne sesongen. For ham handler det også om å være en del av en spillergruppe som er preget av flyt og selvtillit. - Det gir trygghet for alle når vi ser at laget fungerer. Det er dette vi må holde oppe i gruppa. Vi ser det også på treningene der alle gir alt, også de som ikke spiller. Det er en sult i gruppa som handler om å bidra og å bli bedre. Og det er veldig viktig at alle vil bidra, fordi det kommer vi til å trenge i løpet av sesongen, sier Preben Skeie.

Har fått sjansen

Forrige gang han spilte i Arendal Fotball, fikk han litt varierende med spilletid. Slik ble det dessverre også da han forsøkte seg i Egersund. Men nå har han blitt satset på i den rollen han trives aller best i - som indreløper. - Jeg har alltid visst at jeg har mål og målpoeng i meg, men nå føler jeg også at jeg får sjansen til å vise meg frem. Men jeg er ikke fornøyd ennå. Jeg må jobbe på, men tror dette kan bli en veldig morsom sesong, også for min egen del, sier Arendals nummer 7.

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Viking 2 Viking 2 2 2 0 0 5 2 3 6
2 Arendal Arendal 2 2 0 0 3 1 2 6
3 Sotra Sotra 2 1 1 0 2 1 1 4
4 Brattvåg Brattvåg 2 1 0 1 6 3 3 3
5 Vard Haugesund Vard Haugesund 2 1 0 1 3 2 1 3
6 Ørn Horten Ørn Horten 2 1 0 1 2 1 1 3
7 Fløy-Flekkerøy Fløy-Flekkerøy 2 1 0 1 3 3 0 3
8 Jerv Jerv 2 1 0 1 2 2 0 3
9 Brann 2 Brann 2 2 1 0 1 4 5 -1 3
10 FK Eik Tønsberg 871 FK Eik Tønsberg 871 2 0 2 0 1 1 0 2
11 Hødd Hødd 2 0 1 1 3 4 -1 1
12 Notodden Notodden 2 0 1 1 1 2 -1 1
13 Kvik Halden Kvik Halden 2 0 1 1 1 6 -5 1
14 Lysekloster Lysekloster 2 0 0 2 2 5 -3 0

Annonse: