Jonatan Strand Byttingsvik.

- Vi må sikte høyt i år

Jonatan Byttingsvik lengter etter å komme igang med sesongen, for han er inspirert optimist etter det han har sett på treningsfeltet gjennom vinteren og våren.

- Vi må sikte oss inn mot toppen i år, men vi lærte i fjor at vi ikke kan ta et opprykk for gitt selv om vi vinner de første tre kampene, sier keeperen som er supermotivert for å overta ansvaret mellom stengene etter at Leopold Wahlsted gikk til Odd. 

Inspirerende

Både "Leo" og Jonatan er unge keepere som har vært en superduo på trneingsfeltet og pushet hverandre de siste sesongene. Det har vært jevnt mellom dem, men Jonatan har akseptert at det har blitt lite spilletid. Slik det gjerne blir når en av keeperene leverer på høyt nivå gjennom hele sesongen.

- Det er inspirerende at Leo tok steget opp til Eliteserien etter gode prestasjoner i Arendal. Det forteller meg at det ikke er så langt opp for meg heller. Men skal jeg spille på et høyere nivå i fremtiden, må jeg levere en god sesong for Arendal i år, sier 22-åringen.

Norgesmester i Molde

Han ble hentet til Molde som unggutt og rakk å bli Norgesmester i G19-klassen der før han gikk videre til Levanger. Han signerte for Arendal sommeren 2019, men foreløpig har det blitt begrenset med spilletid på A-laget ettersom Leopold Wahlsted, som kom til klubben på samme tid, leverte bunnsolid da han fikk sjansen.

Nå peker imidlertid alt på at Jonatan Byttingsvik blir Arendals førstevalg mellom stengene. Den lokale unggutten Mathias Skjævestad (15) er riktignok også tatt opp i A-stallen, og han betraktes som et svært stort keepertalent. Men hans viktigste oppgave nå er å fokusere på egen utvikling, noe Jonatan gjerne vil bidra til. Han vet nemlig mye om hvordan det er å komme inn i toppfotballen som ung keeper.

- Da jeg var på samme alder, så hadde jeg Ørjan Nyland og Espen Bugge Pettersen som treningskamerater. De var mentorer for meg, og min rolle overfor Mathias blir litt på samme måten. Men han er en veldig god keeper allerede, og jeg er helt sikker på at han kommer til å ha en bratt læringskurve i år, sier Jonatan Strand Byttingsvik.

Nye spillere

Det har vært store utskiftninger i Arendal-stallen gjennom vinteren, og Jonatan er ikke i tvil om at mange av de nye spillerne som har kommet inn vil bidra til å skape svært hyggelige opplevelser for hjemmepublikum på Norac stadion den kommende sesongen.

- Vi har fått tre nye spillere på topp som jeg tror vil bidra til mange mål og mange poeng. Både Stefan (Mladenovic), (Andreas) Hellum og Ermal (Hajdari) ser veldig spennende ut, mener keeperen.

Han er samtidig glad for at samholdet og kulturen i gruppen allerede nå ser ut til å være svært bra. Han trekker blant annet frem Grimstad-trioen Tobias Collet og brødrene Olav og Halvor Hovstad som eksempler på personligheter som bidrar til et sterkt fellesskap og en sunn garderobekultur.

- Det er veldig god steming i gruppen, selv om det er kjedelig at vi ikke får spilt treningskamper. Nå er hele laget giret på å komme igang ordentlig. Alle lengter etter å komme inn i den riktige rytmen med en kamp i uka. Vi har hatt internkamper, men det blir ikke det samme som å spille mot et motstanderlag som vi kan møte i sesongen.


 

Annonse: