- Vi må steppe opp når serien starter

To treningskamper på rad uten scoringer forteller klart og tydelig hva som må være hovedoppgaven for Arendal Fotball frem mot sesongstart: - Vi må steppe opp i siste tredjedelen, fastslår vikarkaptein Tord Salte.

Lørdag var det divisjonskollega Ørn Horten som besøkte Norac stadion i en kamp der Arendal kom best igang, uten å få uttelling i form av mål. Ørn skapte imidlertid store sjanser på kontringer og kom stadig mer med i kampen frem mot pause. Men en god og opplagt Jonas Vatne Brauti i Arendal-målet gjorde sitt for at publikum på Norac stadion ikke fikk se noen scoringer før hvilen.

Heller ikke etter pause fikk noen av lagene uttelling, men Arendal-trener Roger Risholt mente likevel at laget hevet seg noe de siste 45 minuttene. Han konstaterte at treningskampen uansett var nyttig: - Vi kommer til å møte mange lag som ligger dypt og forsøker å kontre mot oss, slik Ørn gjorde, sa han etter kampen.

Men ingen av lagene fikk uttelling og det endte målløst. 

- Prestasjonen er OK, men OK er ikke godt nok for oss, oppsummerte Risholt.


Tord Salte, som vikarierte som kaptein i Martin Torps skadefravær, var heller ikke fornøyd. 

- Ørn kom i en spesiell formasjon som ga oss mye rom på sidene. Vi forsøkte å utnytte det, men roter litt i siste tredjedelen. Der må vi steppe opp. Da vil målene renne inn i år også, mener han. 

Samtidig erkjenner han at Ørn skapte trøbbel med sine kontringer, spesielt før pause. - Vi fikk rettet på det i 2. omgang, konstaterer Salte som alt i alt er fornøyd med oppkjøringen frem mot sesongstart.

- Det har vært bra i pre-season, selv om det ble stygge sifre mot Skeid forrige helg, sier han og legger til at han mener resultatet 0-5 lyver litt om selve kampbildet.

Tord Salte er også klar på hva laget må konsentrere seg om i tiden frem til seriestart 11. april borte mot Kjelsås:  - Vi må bli mer direkte i spiller og få flere avslutninger på mål, er hans oppskrift.

Rent personlig er han godt fornøyd med å være tilbake for fullt etter den stygge skaden han pådro seg i fjor og som i praksis ødela hele sesongen for hans del. Han fikk konstatert brudd i nakken etter bortekampen mot Notodden og kunne ikke trene ordentlig i flere måneder. Selv om han var tilbake på banen i sesonginnspurten, så var han naturlig nok satt tilbake av det lange skadeavbruddet.

- Nå har jeg for første gang siden 2019 fått en ordentlig pre-season. De siste årene har jeg alltid gått inn i sesongen med skader. Det har gjort meg godt å få en skadefri oppkjøring. Og jeg skal bli enda bedre når serien starter, lover Tord Salte.

Annonse: