Jakob Rasmussen

- Vi står sterkere sammen nå

Jakob Rasmussen (30) ser frem frem til sin femte sesong i Arendal-drakt. - Det har aldri vært bedre garderobekultur i klubben enn i dag, sier han.

Den danske midtbanespilleren kom til Arendal vinteren 2014 sammen med Kennie Chopart. Mens Chopart forlot Arendal og dro til Island etter halvannen sesong, ble Jakob værende og sist høst signerte han en ny tre-års kontrakt med klubben. Det er en bekreftelse også på at han har funnet seg til rette, både i klubb og by. Det er her han vil være.

Mye å bevise

- Vi har mye å bevise etter fjoråret, men samtidig er vi offensive foran sesongstart. Jeg opplever samholdet i spillergruppen som bedre enn noensinne, og dette er en gjeng det er enkelt å bli kjent med og finne seg til rette sammen med. Det tror jeg også alle nye spillere opplever, sier Jakob Rasmussen som erkjenner at han nå er en av kontinuitetsbærerne i klubben. Det er også en forpliktelse, fordi det handler om å ta vare på og utvikle kultur, samhold og felles mål.

"Det er fortsatt tøff konkurranse om plassene, og vi har fått nye, spennende lagkamerater som tilfører gruppen nye kvaliteter"

— Jakob Rasmussen

Det har vært store utskiftninger i Arendal-stallen i løpet av vinteren, men selv om de er færre spillere enn i fjor, så tror Jakob at det sportslige nivået er enda bedre.

- Det er fortsatt tøff konkurranse om plassene, og vi har fått nye, spennende lagkamerater som tilfører gruppen nye kvaliteter, slår han fast.

Men nye fjes i garderoben er kanskje ikke den viktigste endringen i Arendal Fotball denne vinteren. For trenerteamet har også jobbet systematisk med å definere et nytt spillmønster. Det tror Jakob kommer til å gi gode resultater - og mye moro for publikum.

Høyt press

- Vi har en helt annen tilnærming til kampopplegget nå. Gjennom hele vinteren har vi trent bevisst på å presse høyere i banen, fordi det er viktig for oss å gjenvinne ballen raskt om vi mister den. Samtidig skal vi ha en bedre defensiv struktur. Det defensive er det vi har jobbet mest med å få på plass, og jeg føler det sitter bra nå. Derfor skal vi bruke de siste ukene inn mot seriestart til å pusse på den offensive samhandlingen. Selv om vi har hatt OK resultater i treningskampene, så føler vi selv at vi bør skape enda mer offensivt enn det vi har gjort til nå. Får vi dette til å sitte, sammen med det aggressive presset og en solid defensiv struktur, så tror jeg dette blir en veldig bra sesong, sier Jakob Rasmussen.

Vil score mål

Han håper selv at han kan være en av dem som bidrar med mål fra sin midtbaneposisjon i år. I treningskampene har han og Thompson Ekpe utgjort den sentrale midtbaneduoen. - Vi har ulike egenskaper og bør kunne utfylle hverandre godt. I fjor hadde en jeg rolle som en balanserende midtbanespiller, men i år skal jeg i større grad støtte opp under de offensive spillerne, forteller han.

Det betyr også at han har ambisjoner om å score mål selv. - Jeg bør i det minste sette en syv-åtte scoringer, kanskje flere, sier han og lover at frisparkfoten skal være innstilt når sesongen starter borte mot Nardo 14. april.

Møter Moss

I påsken trener A-stallen for fullt. Lørdag drar de til Moss for å spille treningskamp mot det tidligere topplaget. Moss rykket ned fra 2. divisjon i 2016 da de spilte i samme avdeling som Arendal, men slo voldsomt tilbake i fjor og rykket rett opp igjen. Moss spiller ikke i samme avdeling som Arendal, men de blir likevel en fin målestokk for de lagene Arendal skal møte i serien. Sannsynligvis vil turen til Moss også bety et gjensyn med Anders Gundersen, keeperen som var så uheldig med skader da han spilte for Arendal i fjor.

- Det viktigste med treningskampene er å utvikle vårt eget spill, men det er klart at det er en viktig bekreftelse om at vi er på rett vei om vi får gode resultater også i disse kampene. Derfor vil vi alltid forsøke å vinne, sier Jakob Rasmussen.

Annonse: