Rasmus Lynge Christensen i cupen mot Fløy der han scoret to mål.

- Vi tapte fortjent mot et godt lag

Mattias Andersson følte kampplanen satt som den skulle helt til rett før pause. Etter hvilen var Hødd det beste laget. - Vi må bare jobbe videre, sier Arendal-treneren.

Arendal-treneren har ingenting å utsette på innsatsen, viljen og løpingen hos sine spillere etter at Hødd vant 3-1 på Høddvoll stadion søndag. 

- Vi taper fordi vi svikter i noen avgjørende enkeltsituasjoner. Samtidig klarer vi ikke å ha nok tempo i spillet vårt når vi har ballen. Vi må lære av feilene vi gjør, og vi må bygge videre på det som er bra, sier Mattias Andersson som naturlig nok var skuffet søndag kveld. Samtidig understreker han at det ikke er enkeltspillere som har ansvaret for at turen hjem fra Ulsteinvik blir uten poeng i bagasjen. - Det er det kollektive som ikke er godt nok, konstaterer han.

Arendal tok ledelsen

For det så bra ut lenge på Høddvoll stadion. Rasmus Lynge Christensen ga Arendal ledelsen midtveis i 1. omgang og deretter styrte Arendal også mye av kampen. Men Hødd fikk noen dødballmuligheter på overtid, og etter 48 minutters spill fikk de også uttelling.

- Det er klart det er gunstig for dem å score på et slikt tidspunkt av kampen, uten at det er noen unnskyldning for oss, sier Mattias Andersson.

Hans analyse er at Hødd-kampen bar preg av å være to svært forskjellige omganger. - Før pause får vi kampen inn i vårt spor, mens Hødd er bedre enn oss etter pause. Til tross for det har vi noen fine målsjanser som med litt hell kunne gitt oss uttelling. Men til syvende og sist er det Hødd som er best i dette oppgjøret. Det må vi bare erkjenne, sier Mattias Andersson.

Viktige kamper

Han vil ennå ikke snakke om å justere ambisjonene for sesongen, selv om poengfangsten har vært svakere enn det både han og spillerne hadde håpet og trodd før sesongstart.

- Nå venter to svært viktige kamper mot Skeid og Bryne. De kampene må vi vinne, og det er fullt mulig. Når de kampene er spilt, får vi gjøre opp status for hvordan vi ligger an foran høstsesongen, sier Mattias Andersson.

Hødd - Arendal 3-1 (1-1)

  • Høddvoll stadion

  • Tilskuere: 1.179 tilskuere

  • Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

  • Gule kort: Marius Hagen, Markus Naglestad, Eirik Franke Saunes, Hødd. Rasmus Lynge Christensen, Sune Kiilerich, Arendal

  • Mål: 0-1 Rasmus Lynge Christensen (25), 1-1 Eirik Haugan (45+3), 2-1 Magnus Myklebust (78), 3-1 Myklebust (90)

  • Arendals lag:

  • Grzegorz Flasza - Jens Kristian Skogmo, Avni Pepa, Sune Kiilerich, Adi Markovic - Kim Kvaalen (Thompson Ekpe fra 69.), Jakob Rasmussen, Preben Skeie (Tobias Henanger fra 78.) - Anders Hella, Wilhem Pepa (Pape Pate Diouf fra 57.), Rasmus Lynge Christensen

Annonse fra Obos-ligaen: