Dejan Corovic.

Dejan har vinneroppskriften!

Dejan Corovic mener å ha lært etter at han i 2015 opplevde å bli slått ut i cupen av Vindbjart mens han var Jerv-spiller. - Vi må være 100 prosent tilstede og jobbe steinhardt for å vinne, slår han fast før onsdagens cupoppgjør.

Vindbjart har levert en rekke imponerende cupprestasjoner - og både Jerv og Arendal er blant lagene som har måttet bite i gresset når de har møtt venndølene i cupen. Arendal røk i 1. runde for Vindbjart i 2016 (som for øvrig ble en jubelsesong for Arendal), mens det store cupeventyret for venndølene nok var i 2015. Da ble altså først Jerv sendt på hodet ut av cupen, før Vindbjart sendte Start tilbake til Kristiansand med 0-4 i bagasjen. Det er nok fortsatt ett av de stolteste øyeblikkene som er risset inn i fotballhistorien på Moseidmoen. Den gangen røk Vindbjart til slutt mot Strømsgodset, men det var med nød og neppe drammenserne tok seg videre fra 3. rundekampen - til tross for at Vindbjart fikk keeperen Benjamin Boujar utvist etter bare syv minutter. Men det endte til slutt 1-2 på Moseidmoen den gangen - og dermed ble nok Start-seieren stående som den virkelig historiske prestasjonen.

Tøff motstand

Fullt så mye ligger nok ikke i potten når Arendal besøker Vennesla onsdag kveld, men det er ingen tvil om at det alltid er en ekstra dimensjon i disse lokaloppgjørene. Og i treningskampen som ble spilt i vinter, viste venndølene at de fortsatt kan skape problemer for Arendal - selv om de nå spiller i 3. divisjon. Treningskampen endte 3-3. Men i onsdagens kamp skal det uansett kåres en vinner - og Dejan Corovic er klar på at det blir en tøff utfordring:

- Vindbjart spiller god fotball, og de har en kjent filosofi som de dyrker. Skal vi beseire dem må vi være 100 prosent tilstede fra start og holde fokuset gjennom hele kampen. Jeg vet jo fra tidligere at de kan være ekle å møte, ikke minst i cupen, sier 26-åringen som har vært brukt som midtstopper i de to siste seriekampene.

"Det er en litt annen utfordring å spille midtstopper enn back"

— Dejan Corovic

Må krige mer

- Da sesongen startet følte jeg meg som sistevalg som midtstopper og tredjevalg som back, så det er fint å ha fått tillit i de siste kampene. Det er en litt annen utfordring å spille midtstopper enn back. Man må krige mer, det er flere dueller og feil blir ofte mer skjebnesvangre. Men jeg føler det er en rolle jeg trives godt i, sier telemarkingen som kom tilbake til Arendal i fjor sommer etter at han ikke fant seg spesielt godt til rette i Florø der han gikk etter at Arendal rykket ned fra OBOS-ligaen.

Han innrømmer at sesongstarten har vært rufsete, men det ene poenget som ble sikret mot Hødd sist helg, kan vise seg å ha vært veldig verdifullt. Arendal stod sammen som laget og kriget en hel omgang med en mann mindre. Derfor føltes det ene poenget som mer enn en halv seier. Den samme innsatsen vil være en vinneroppskrift også i cupkampen på Moseidmoen.

Enorm lagmoral

- Vi viste en enorm lagmoral mot Hødd. Det setter jeg høyt i den situasjonen vi er i nå. Etterhvert vil vi helt sikkert dominere kampen mer og få spillet inn i det sporet vi ønsker, men nå er det først og fremst maksimal innsats som teller, fastslår Dejan Corovic.

Han håper også at en seier mot Vindbjart kan gi ekstra boost inn mot kommende helgs bortekamp mot Fredrikstad.

- Det er en kul kamp mot FFK til lørdag. De er ikke bedre enn oss, så det kan bli veldig moro. Vi er ute etter å begynne klatringen på tabellen, men det aller viktigste akkurat nå er å vinne cupkampen mot Vindbjart, sier Dejan Corovic.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: