Sune Kiilerich er fornøyd med å være på plass i Arendal - og gleder seg til sommeren!

- Det ser veldig bra ut!

Han ble hentet til Sampdoria som tenåring, men fant seg ikke til rette i Italia. Nå gleder Sune Kiilerich (26) seg til et nytt utenlandseventyr - i Arendal.

Den høyreiste midtstopperen er ett av de nye fjesene i Arendal-troppen etter opprykket til Obosligaen. Han kommer til klubben fra FC Fredericia som spiller på nivå 2 i Danmark, men har tidligere også spilt i Superligaen (tilsvarende Eliteserien) for Silkeborg. Før han dro til Sampdoria var han akademispiller i FC Midtjylland - som er kjent for å være den kanskje aller beste spillerutviklingsklubben i Danmark.

Det var, som det ofte kan være i fotballen, litt tilfeldig at Sune Kiilerich som 18-åringen ble oppdaget av den italienske toppklubben Sampdoria. Han deltok på en ungdomsturnering i Italia og leverte så imponerende spill at talentspeiderne kastet seg rundt og sikret seg signaturen til unggutten. Han fikk en kontrakt som varte i 4,5 år, men av ulike årsaker fant han seg ikke helt til rette og valgte å dra hjem til Danmark igjen - mindre enn ett år etter at kontrakten ble signert.


"Treningene har vært riktig gode og det virker som om vi har en solid spillertropp"

— Sune Kiilerich

NOE NYTT
Nå har han altså fått en ny mulighet i utlandet - dog noe mindre glamorøst enn italiensk toppserie. Men Sune Kiilerich er likevel glad for å kunne prøve noe nytt etter at han valgte å ikke forlenge kontrakten med FC Fredericia. Den siste sesongen var preget av en langvarig skade, og det var først mot slutten av høstsesongen at han var tilbake for fullt på laget. Men da danskene tok vinterpause, så slo han altså til på muligheten til å komme til Norge. Klubbvalget er heller ikke helt tilfeldig. Flere av Arendals danske spillere er gamle bekjente fra Danmark, og det er ingen hemmelighet at de har spilt en aktiv rolle for å koble spiller og klubb i dette tilfellet. 

Etter at treningene startet på nyåret, har Sune Kiilerich nå blitt kjent med både spillertroppen og støtteapparatet. Selv om det er tøffe januartreninger og en litt annen hverdag enn han har vært vant til, så har han funnet seg raskt til rette.

BRA NIVÅ
- Jeg har blitt veldig godt tatt imot i troppen. Den største overgangen har vært å bli vant til å spille på kunstgress igjen. Det er fem år siden sist jeg gjorde det, så jeg merker at jeg blir raskere sliten i bena enn når vi har trent på naturgress, sier han.

Den nye midtstopperen har også fått et bra inntrykk av nivået på spillertroppen. - Vi har ennå ikke begynt med formasjonstreninger og taktikk, så det er vanskelig å mene noe om spillestilen. Men jeg synes treningene har vært riktig gode og det virker som om vi har en solid spillertropp. Jeg har sett at bettingselskapene tipper oss i bunnstriden, men jeg mener ambisjonen vår bør være å kjempe på øvre halvdel. Selv om jeg ikke kjenner nivået på de andre lagene i divisjonen, så mener jeg vi bør ha kvaliteter til å være blant de bedre lagene, sier Sune Kiilerich.

Sune Aagaard Kiilerich

  • Født: 18. desember 1990

  • Høyde; 195 cm

  • Posisjon: Midtstopper

  • Draktnr: 13

  • Tidligere klubber: Ikast, FC Midtjylland, Sampdoria, Viborg, Silkeborg, FC Fredericia

Annonse: