IMG_20230824_172935

Hovstads analyse

Olav Hovstad spilte for Arendal frem til han la opp som spiller i fjor sommer. Siden den gang har han stilt villig opp når trenerteamet har hatt behov for en ekstra spiller på trening, og har på den måten fortsatt god innsikt i laget og klubben. Hva forventer Olav av laget når de lørdag møter Egersund?

Olav er tydelig på at grunnene til at resultatene ikke har vært helt som forventet i år er svært sammensatte og at fotball er en idrett med små marginer og tilfeldigheter. På spørsmål om han likevel kan gi sin analyse av hva som kan gjøres annerledes for at marginer og tilfeldigheter skal bikke Arendals vei, trekker han frem fire ting:

1. Ingen kan gjemme seg

- Jeg savner kanskje litt at spillerne står frem med mer glød, og at en pisker hverandre i gang med litt roping og kanskje en tøff takling i ny og ne. Jeg håper å se at en del av gutta fremover tar på seg oppgaven som innpisker og drar på litt ekstra for å få med seg de andre. Det blir viktig å stå sammen som gruppe og dra i samme retning i høst.

2. Mer kyniske

- Jeg føler at vi kanskje var litt mer kyniske i fjor, og at kampene derfor ikke ble så åpne. Jeg husker spesielt Moss-kampen borte, der vi tar ledelsen etter 3 minutter og forsvarer ledelsen ut kampen. Det var kanskje ikke veldig vakkert, men det fungerte. Litt mer av det kan kanskje bikke en del jevne kamper for oss.

3. Variere 

- I de siste kampene har laget vært litt mindre dynamiske med mindre bevegelse fremover. Det er fort at mange blir ballsøkende for å involvere seg i kampen istedenfor å ta de løpene som skaper rom for medspillere.

- Jeg hadde gjerne sett at vi ble flinkere til å variere tempoet og presshøyden, og kanskje slå noen lange 5-metere for å bryte opp litt i spillemønsteret. En del lag har nok blitt flinkere til å finne motspill mot Arendal, og da er det viktig at vi har litt mer variasjon enn vi har hatt.

4. Matchtrening

- Vi har en god og jevn tropp som i vår stort sett var skadefrie. Uten et 2. lag var det mange som ikke fikk den matchtreningen de trenger. Selv spill et par divisjoner lavere gjør en mer kampklar enn kun internkamper på treningsfeltet.

Nå trenger laget støtte! 

Olav er klar på at vi ikke er i den posisjonen spillergruppa og trenerteamet ønsket før de kommende kampene mot Egersund og Lyn, men ser ingen grunn til å gi opp sesongen.

- Nå gjelder det for hele Arendal å støtte opp om laget, og møte på Norac stadion. Om vi får en seiersrekke nå, så er det som sagt mye marginer og tilfeldigheter i fotball. Plutselig er vi helt der opp igjen! 

 

Billetter til kampen sikrer du deg her

NB! Ta med deg en venn på kampen! Alle som kjøper en voksenbillett eller har sesongkort kan ta med seg en person gratis. Les mer

 

 

Annonse: