Jakter tre poeng i tøff bortekamp

Bare tre dager etter cuptriumfen mot Sandefjord, venter en enda viktigere kamp for Arendal Fotball. Onsdag ettermiddag handler alt om tre poeng mot Sotra i serien.

Arendal-troppen satte seg på flyet til Bergen onsdag med en klar ambisjon om å ta med seg all innsats, all entusiasme og all selvtillit fra Sandefjord-kampen. 

Mandag og tirsdag har treningene stort sett handlet om restitusjon, og det ble også gjort disposisjoner både før og under Sandefjord-kampen med tanke på å ha flest mulig friske bein også til Sotra-kampen. Ifølge fysioterapeut Nicolai Høst ser det ut til å ha gått bra. - Guttene virker klare fysisk og de har fått Sandefjord-kampen ut av beina, fastslår han.

Trener Roger Risholt må riktignok klare seg uten kaptein Sune Kiilerich også i kampen mot Sotra. Han har pådratt seg en halsbetennelse og går på penicillin. Derfor var han heller ikke med mot Sandefjord. Utover dette har Arendal alle spillere tilgjengelig, men nysigneringen Sebastian Remme Berge er ikke aktuell for denne kamptroppen. Han har fått noen dager på seg til å komme på plass i Arendal, men vil kunne være aktuell til neste hjemmekamp mot Levanger (14. august).

Sotra var det store overraskelseslaget i fjor anført av sin profilerte trener Renate Blindheim. De kvalifiserte seg for sluttspillet i 2020-sesongen, men klarte ikke å opprettholde det samme nivået mot slutten av sesongen som da de startet.

Sterke resultater

I år har ikke sesongstarten vært like god, men Sotra har levert flere sterke resultater. Blant annet vant de 1-0 hjemme mot serieleder Skeid og i forrige serierunde vant de 2-0 borte mot RBK 2. 

- De er et veldig ballbesittende lag som foretrekker å spille seg ut bakfra, nesten uansett kampbilde, sier Roger Risholt. - Hvis de får lov til å gjøre det de er gode på, så er de et godt fotballag. Vi må løpe like mye som vi gjorde mot Sandefjord og ta med oss samme energi og innsats. Da vil vi ha gode muligheter til å ta med oss tre poeng, mener Arendal-treneren.

Må være på

Videoen er ikke tilgjengelig.

Arendal møtte Sotra to ganger i fjor - begge på bortebane. I "grunnserien" tapte Arendal 1-2 på Straume stadion, mens det ble en knepen 1-0-seier i sluttspillet på høsten. 

Siden den gangen har det vært store utskiftninger i begge klubber, men aller mest i Arendal. I troppen som stiller på Straume stadion onsdag ettermiddag er det bare Mads Nørby Madsen og Håvard Meinseth igjen av dem som spilte kampene mot Sotra i fjor. Sotra har for øvrig en tidligere Arendal-spiller i sin tropp også denne sesongen. Lars Kilen, som studerer i Bergen, scoret mot Arendal på et fantastisk langskudd i fjor og han er fortsatt en viktig spiller i årets Sotra-lag.

Håvard Meinseth mener tapet mot Sotra i fjor først og fremst skyldtes at spillerne ikke var mentalt til stede slik man skal før kampen.

- Jeg husker ikke kampene veldig godt, men vi var ikke helt på i den første kampen. Da vi møtte dem på høsten, så kriget vi mer. Det må vi også gjøre nå for å vinne, mener han.

Kantspilleren frykter ikke at Arendal-laget skal være så høyt oppe etter cuptriumfen at de ikke tar Sotra-kampen på alvor.

- Vi nullstilte oss allerede søndag kveld. Vi begynte å tenke på Sotra-kampen med en gang vi var ferdige med Sandefjord-kampen. Vi vet at Sotra er et lag som liker å spille ball og at de er modige i frispillingen bakfra. Vi må våge å stå høyt og være aggressive, mener Meinseth.

Kampen vises på direktesport.no og avspark er klokken 1600.

Annonse: