Peder Nersveen fra treninga 6. mai 2020 ...

Lørdag starter TV2 med færøysk TV-fotball - her kan du få tips fra Peder

Få kan mer om fotballen på Færøyene i Arendal enn Peder Nersveen. Han spilte forrige sesong for Runavik og gleder seg til å følge med gamle venner og motstandere foran TV-en.

Lørdag starter eliteserien på Færøyene. TV2 skal på sine plattformer sende tre kamper lørdag ettermiddag. Nå er ikke Runavik med på sendeskjemaet denne helgen, men likevel kommer Peder til å følge med. 

Peder Nersveen er klar på at han helt sikkert kommer til å følge med på det som skjer i den færøyske eliteserien. 

- Og spesielt mitt gamle lag NSI Runavik. TV2 sender ikke deres første kamp, men jeg har fått tilgang til en dansk stream fra deres kamp, så det blir spennende å se hvordan de gjør det i første runde, sier den ferske Arendal-spilleren. 

Vi har tidligere intervjuet Peder - her kan du lese den saken!

Er litt misunnelig

Nersveen synes det er gøy at det koker litt rundt ligaen på Færøyene, og at flere nå får øynene opp for det som skjer på øya i havgapet. 

Eliteserien på Færøyene kan starte opp på grunn av at øygruppa knapt har hatt korona-smitte. Mens ligaene i andre land, også Norge, står på vent, kan spillerne i den færøyske ligaen nå snøre på seg skoene. 

- Jeg tror de gleder seg til å komme i gang med serien. Jeg er litt misunnelig på dem der borte akkurat nå og kunne godt tenkt meg å spilt seriekamper. Har til og med laget et Fantasy-lag på TV2 som gjør det ekstra morsomt å følge med, smiler Peder.

- Nå har vi endelig kommet i gang med treninger i Arendal, som hjelper mye på motivasjonen. Men jeg får nøye meg med å se kamper på TV-skjermen enn så lenge, legger han til. 

Tror på Klaksvik

Peder Nersveen nevner fem lag som er verdt å se opp for, et av dem er hans gamle lag NSI Runavik. De endte som treer forrige sesong. 

Men det er Klaksvik, tittelforsvareren - som for øvrig har fått en sterk norsk supportergruppe på Facebook - som er Peders favoritt til å gjenta suksessen. Han trekker også frem hovedstads-klubbene Havnar og B36, mens han holder Vikingur som en joker til tittelen. 

- De kan overraske, men Klaksvik er favoritter og blir vanskelige å slå, tror Arendal-spilleren. 

Når det gjelder hans gamle klubb, NSI Runavik, forteller Peder at han har hørt mye positivt fra sine gamle lagkamerater foran denne sesongen. 

- De har levert offensiv fotball og gode resultater i pre-season, som gjør at jeg tror NSI kan bli en dark-horse i tittelkampen. Jeg tipper kanskje med hjertet, men jeg vet hva som bor i laget og hos gutta, så derfor er det et fortjent stempel, mener den tidligere Færøyene-proffen ... 

Annonse fra Obos-ligaen: