Rasmus Lynge Christensen i cupen mot Fløy der han scoret to mål.

Poeng viktigere enn prestisjen

Onsdagens lokaloppgjør mot Fløy er viktig for begge lag: Gjestene står uten seier i serien så langt og er i poengnød. Arendal må ha tre poeng for å beholde grepet om tabelltoppen.

Arendal har en skadefri tropp, og det betyr at Roger Risholt & co har et godt utgangspunkt for disponeringen av mannskapet med tanke på at det er et svært tett kampprogram som venter:

• Onsdag 28. juli kl 1900: Seriekamp mot Fløy (Norac stadion)
  • Søndag 1. august kl 1800: 2. rundekamp i NM mot Sandefjord (Norac stadion)
  • Onsdag 4. august kl 1600: Seriekamp mot Sotra (Straume stadion)

God statistikk

Historisk sett har Arendal god statistikk mot Fløy med 10 seire i løpet av 16 registrerte kamper. Fløy har vunnet fire av oppgjørene, mens to har endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i generalprøven før seriestart i sommer og den treningskampen vant Arendal 2-0, men seieren satt langt inne. Først da det gjenstod 15 minutter av kampen festet Arendal for alvor grep om kampen og to scoringer fra henholdsvis Andreas Hellum og Mathias Johansen bidro både til seier og ny selvtillit foran seriepremieren mot Skeid.

Så langt i serien står Arendal med 19 poeng på 8 kamper. Fløy ligger under nedrykksstreken med bare fire poeng på sine åtte første kamper. Og Flekkerøy-laget står fortsatt uten seier denne sesongen.

Knepne tap

Men selv om Fløy har hatt en mager poengfangst så langt, så er det verdt å merke seg at laget har tatt poeng i halvparten av kampene de har spilt - mens fire kamper har endte med knepne tap. De har tapt med ett mål mot Nardo, Levanger og Skeid. De største tapet de har hatt er 0-2 borte mot Øygarden, men det er også verdt å merke seg at Fløy i forrige serierunde sikret seg ett poeng da de spilte uavgjort mot Vard hjemme på Flekkerøya. Og Fløy er dessuten videre i cupen, etter at de slo ut Vindbjart (1-0) i helgen.

Med andre ord: det er ingen grunn til å forvente en enkel kamp mot et lag som garantert mener de har mye å bevise etter å ha fått dårlig uttelling så langt i sesongen.

I årets Fløy-stall finner vi tre tidligere Arendal-spillere. Dejan Corovic, Tobias Henanger og Anders Hella har alle funnet seg vel til rette i Kristiansand-klubben etter at de forlot Arendal.