Roger Risholt og Amund Isaksen Lutnæs fra tiden de var kommentator-kolleger i Eurosport.

Spår jevn og åpen opprykkskvalifisering

Discovery-kommentator Amund Isaksen Lutnæs mener det kommer til å bli svært jevnt mellom Arendal og Skeid i opprykksfinalen. Og det er én Skeid-spiller han mener Arendal bør være spesielt oppmerksomme på å stanse.

Skeid hadde en tøff sesongstart i OBOS-ligaen etter at de i fjor rykket opp fra samme avdeling Arendal spilte i. De tapte de syv første seriekampene - seks av dem med bare ett mål. Den første seieren kom mot Stjørdals/Blink 23. mai. Frem til 1. august var poengfangsten beskjeden og mange hadde nok avskrevet Skeids muligheter for å overleve i OBOS-ligaen.

Forsterkninger

Men i løpet av overgangsvinduet som åpnet i august, hentet klubben inn en rekke nye spillere. Kristoffer Hoven (Sogndal) og Simen Kvia-Egeskov (Viking) er to av spillerne som har bidratt til at Skeid klatret opp fra sisteplass på tabellen til kvalifiseringsplassen som nå innebærer to oppgjør mot Arendal i kampen for plassen i neste års OBOS-liga. Hele 21 av Skeids 28 poeng er tatt etter 1. august - og i løpet av sesongens tre siste måneder har Skeid faktisk vært det 6. beste laget i OBOS-ligaen. De ville med andre ord spilt kvalifisering om opprykk til Eliteserien om formen hadde vært like god helt fra sesongstart....

Likevel mener altså Amund Isaken Lutnæs at det ligger an til to jevne kamper mellom Arendal og Torshov-laget.

Gode offensivt

Discovery-kommentatoren følger klubbene i både OBOS-ligaen og Postnord-ligaen tett, og han kjenner også Arendal-trener Roger Risholt spesielt godt etter at de jobbet tett sammen om dekningen av OBOS-ligaen før Risholt ble trener i Arendal. 

- Skeids største styrke er klart i det offensive spillet synes jeg. De har flere spillere som liker å by på seg selv. I starten av sesongen så tapte veldig mange jevne kamper, men det har de klart å snudd på på høsten. De var nederlagsdømt før sesongen. Og har spilt med lite press, etter min mening, sier Lutnæs.

Han er imponert over grepene Skeid tok i sommer da de sørget for helt nødvendige forsterkninger. 

- Skeid leverte er bunnsolid overgangsvindu i sommer. De fikk inn spillere som virkelig styrket troppen. Samtidig har de blitt bedre fordi de mindre rutinerte spillerne har fått spille seg varme i trøya, sier TV-kommentatoren.

Nøkkelspillere

Skeid er en klubb som er kjent for å være svært dyktige på spillerutvikling, og årets gjennombruddsspiller er trolig Jakob Napoleon Romsaas. 18-åringen, som har vært Skeid-spiller hele livet, ble også nominert som årets unge spiller i OBOS-ligaen. Likevel er det en annen profil som Amund Isaksen Lutnæs mener Arendal må være ekstra oppmerksomme på.

- Nøkkelspilleren er uten tvil sypdspissen Johnny Buduson. Han må Arendal få kontroll på, hvis det er mulig. Han er en skikkelig Skeid-okse som er vanskelig å stoppe. Råsterk og med målteft, fastslår Lutnæs.

Buduson scoret Skeids mål da Arendal i fjor vant 2-1 på Nordre Åsen i serieåpningen, men var skadet store deler av sesongen. I år står han med 11 mål på 31 kamper i serie og cup - til nå. 

Viktige deler av spillerstallen er den samme som i fjor, men viktige spillere har både kommet og godt siden sist lagene møttes.

- En god del av spillerne er med fra i fjor, men Skeid har sakte, men sikkert supplert med nye spillere både i vinter og i sommer, konstaterer Amund Isaksen Lutnæs som altså kommenterer onsdagens kvalifiseringskamp for Eurosport.

Og når han blir spurt om å gi ett råd til sin gamle kommentator-kollega Roger Risholt før dobbeltkampene mot Skeid, kommer svaret kontant - og med glimt i øyet:

- Mitt beste tips til Roger, er at han tar  en telefon til sin bror Kai for råd om hvordan Arendal skal slå Skeid.

 

Annonse:
Publisert: 31.10.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: Eurosport (arkiv)