Edvard Linnebo Race fører ballen fremover.

Toppoppgjør med broren på bortelaget

Da Arendal møtte Moss på Melløs stadion i juni, satt Harald Linnebo Race (17) på tribunen og heiet intenst på bortelaget med storebror Edvard Linnebo Race (25) i midtforsvaret. Lørdag kan 17-åringen stille på Norac stadion i troppen til Moss.

- Det blir spesielt å spille en så viktig kamp mot Moss, innrømmer Edvard Linnebo Race. 

Arendal-stopperen kommer opprinnelig fra Jeløy utenfor Moss og har spilt ungdomsfotball for "kråkene", før han gikk til Stabæk, Raufoss og nå Arendal. Enda mer spesielt blir oppgjøret etter at broren Harald denne uken meldte overgang fra Stabæk til nettopp Moss

Ekstra viktig

- Det blir kanskje et dilemma for mamma og pappa hvem de skal heie på lørdag, men for meg er det ekstra viktig å vinne når vi spiller mot laget til min bror, sier Edvard Linnebo Race.

Det er for øvrig ikke første gang han kan møte sin bror i kamp etter at han kom til Arendal. I vinter spilte nemlig Arendal treningskamp mot Stabæk i Spania- og i den kampen spilte Harald Linnebo Race for Bærums-laget. 

stabæk-linnebo.jpeg
Brødrene Harald og Edvard Linnebo Race etter treningskampen i Spania mellom Arendal og Stabæk. Kampen endte 3-2 til Arendal.

- Det står 1-0 til meg i innbyrdes oppgjør til nå i år, så målet er selvfølgelig å doble den ledelsen, sier Arendal-spilleren.

Vokste opp med Moss FK

I barne- og ungdomsårene var det Moss som var selge Laget med stor L for Edvard Linnebo Race, men det betyr ingenting når serielederen kommer til Norac stadion lørdag.

- Vi skal forsøke å overta førsteplassen på tabellen så fort som mulig. Jeg mener vi har et høyere toppnivå enn Moss og vi har mer offensive kvaliteter i laget. Men Moss er solide. gode, effektive og kyniske. Når de leder serien så langt ut i sesongen, så er det jo ikke ufortjent, erkjenner han.

Det gamle storlaget har imponert stort og stod med ni strake seire (en av seirene ble senere strøket da Øygarden gikk konkurs) før de møtte Arendal på Melløs stadion i juni. Den sterke Arendal-seieren var årets første poengtap for Moss.

- På vårt beste

- Vi var både heldige og dyktige da vi tok tre poeng på Melløs, erkjenner Arendal-stopperen som forventer at han og lagkameratene vil ha bedre kontroll på lørdagens kamp.

- Vi må skape mer enn vi gjorde på Melløs, men de vil krige og kjempe. Derfor må vi være på vårt beste om vi skal vinne, konstaterer han.

Og sjansene for hjemmeseier øker betydelig dersom det blir masse folk på tribunen. 

- Jo flere på tribunen, jo bedre for oss. Vi trenger så mange som mulig. Det hjelper oss veldig ute på banen, sier Edvard Linnebo Race.

Se videointervju med Edvard her:


 

Annonse: