Martin Torp.

Tror det blir mange mål

Forrige gang Arendal møtte Ull/Kisa, spilte Martin Torp for onsdagens motstander. Nå er han Arendal-kaptein og spår en målrik kamp.

- Både Ull/Kisa og Arendal har scoret mange mål i år. Det kan kanskje skyldes at begge lag er best offensivt, tror Martin Torp.

Arendal har møtt Ull/Kisa i fire offisielle kamper før de to kvalifiseringskampene denne uken. Arendal har ennå til gode å vinne mot Jessheim-laget - men statistisk sett er det jo bare et tidsspørsmål før seirene kommer.

Møttes i OBOS-ligaen

Sist lagene spilte i samme serie var i OBOS-ligasesongen 2017. Faktisk var det Ull/Kisa som var motstander i Arendals aller første hjemmekamp på dette nivået.  Selv om Arendal tok ledelsen ved Ylldren Ibrahimaj seks minutter ut i 2. omgang, så vant Ull/Kisa 2-1 i kampen som ble spilt på Myra. Martin Torp spilte hele kampen for Ull/Kisa, mens han i returoppgjøret på Jessheim 29. oktober 2017 ble byttet ut etter 80 minutter - rett før daværende Arendal-keeper Marco Priis Jørgensen ble utvist. Det førte til at midtstopperen Avni Pepa måtte vokte Arendal-målet mot slutten av kampen - og han måtte plukke to baller ut av nettet i oppgjøret som endte 4-2 til Ull/Kisa.

Se videointervju her:

Nye spillere

Bare to av Arendal-spillerne som var med på Jessheim i 2017 spiller fortsatt i klubben. Det er Sune Kiilerich og Rasmus Lynge Christensen.

Det har vært store utskiftninger også hos Ull/Kisa siden oktober 2017. I helgens serierunde var keeper Stefan Hagerup den eneste Ull/Kisa-spilleren som spilte av dem som var med i 2017-kampen. Hagerup er for øvrig kjent for sin ekstremt gode frisparkfot og han står med fire (!) scoringer på sine 198 kamper for Ull/Kisa.

Relasjoner

Martin Torp avsluttet sin periode i Ull/Kisa så sent som i fjor høst. Han valgte da å gå til Arendal Fotball - der han har vært en svært viktig balanserende kraft på midtbanen. Med sin fotballklokskap og ro i spillet, var han også en naturlig kaptein for årets Arendal-lag.

- Etter fem år i Ull/Kisa har jeg selvfølgelig relasjoner til mange i klubben fortsatt. Derfor blir det spesielt å møte dem, men først og fremst blir det gøy, sier han. - Men nå spiller jeg for Arendal og jeg skal gi alt for at vi vinner kampen.

Han håper at hans kunnskap om både enkeltspillere, taktikk og spillmønstre kan være en fordel, men understreker samtidig at det er et godt lag med åpenbare kvaliteter som Arendal møter onsdag kveld på Norac stadion.

Offensiv

- Dette er to lag som begge har en offensiv tilnærming. Derfor forventer jeg at vi får to kamper med mange sjanser. Begge lag går nok for å score mange mål, men Ull/Kisa er kanskje noe mer direkte i angrepsspillet enn Arendal, mener Martin Torp.

Den største fordelen tror han likevel er at Arendal har vist bunnsolid form i høst. - Ull/Kisa spilte uavgjort i nestsiste serierunde og tapte mot Levanger nå i helgen. Det kan tyde på en nedadgående trend, sier Martin Torp.