Anders Gundersen kommer fra Strømsgodset til Arendal, men har det siste halvannet året vært utleid til Sandefjord Fotball.

Anders (22) vil ta opp keeper-kampen

Anders Gundersen (22) er klar for Arendal Fotball. - En veldig spennende klubb med stort potensial, mener keeperen som opprinnelig kommer fra Stathelle.

Det siste halvannet året har Anders Gundersen vært utlånt fra Strømsgodset til Sandefjord. I Sandefjord har han konkurrert med islendingen Ingvar Jonsson om plassen mellom stengene. - Jeg har ønsket mer spilletid, og derfor bestemte jeg meg for å bytte klubb nå, sier han.

KAMP OM PLASSEN
Arendals nye keeper er imidlertid klar over at det også i Arendal venter en tøff kamp om keeperplassen. - Jeg vet at Jostein ble kåret til årets spiller i 2016, og kjenner ham som en god keeper som jeg gleder meg til å samarbeide med og konkurrere mot. Det skal være kamp om plassene, mener 22-åringen som har spilt aldersbestemte landskamper for Norge på alle nivåer fra G16 til G19. 

"Ambisjonen i 2017 må være å sikte seg inn på øvre halvdel av tabellen"

— Anders Gundersen

For Anders Gundersen fremstod Arendal Fotball tidlig som et førstevalg da han bestemte seg for klubbskifte. - Det er en klubb på vei oppover, og opprykket var en meget sterk prestasjon. Jeg tror det går an å bygge videre på dette, og ambisjonen i 2017 må være å sikte seg inn på øvre halvdel av tabellen, mener 22-åringen.

KJENNER NIVÅET
Han har allerede eliteseriekamper for Strømsgodset og Obosligakamper for Sandefjord, slik at han er kjent med nivået og hva som kreves. - Jeg mener selv jeg er en god skuddstopper og at jeg er habil i feltarbeidet. Det er nok mine største styrker som keeper, sier nysigneringen.

Sportslig leder Geir Fone er glad for at årets tredje nysignering er i boks før årsskiftet.

- Vi har lenge vært på jakt etter en ny keeper, etter at både Anders Hegaard Larsen og Andreas Hoppestad forlot oss etter 2016-sesongen. Vi er også opptatt av å ha konkurranse på alle plasser, og slik vi ser det får vi et veldig spennende keeperpar i Jostein Aaland og Anders Gundersen. Det blir en åpen kamp om plassen og forhåpentlig bidrar det til å få frem det beste i begge, sier Geir Fone.

KAN KOMME FLERE
Han sier seg imidlertid ikke ferdig med å lete etter nye spillere ennå. - Vi er åpne for å styrke oss i flere posisjoner, men er samtidig veldig godt fornøyd med at vi har en konkurransedyktig tropp på plass allerede. Derfor vil vi ikke forhaste oss. Den troppen vi har pr dato er god nok til å hevde seg i Obosligaen, men samtidig har vi rom for å gjøre grep dersom vi finner de riktige spillerne, sier Geir Fone.

Anders Gundersen

  • Posisjon: Keeper

  • Født: 10. april 1994

  • Høyde: 188 cm

  • Tidligere klubber: Stathelle, Brevik, Pors, Strømsgodset og Sandefjord

Annonse fra Obos-ligaen: