Leopold Wahlstedt på trening 20. mai, hans første uke med trening etter å ha sittet i karantene.

Grattis, Leo!

Den tidligere Arendal-keeperen Leopold Wahlstedt er tatt ut i den svenske A-landslagstroppen i forbindelse med de kommende Nations League-kampene.

Leopold Wahlstedt ble hentet til Arendal Fotball i januar 2019. Han var da bare 19 år gammel og han erobret ikke førstekeeperplassen umiddelbart. I seriepremieren i 2019 var det Øyvind Knutsen som voktet Arendal-målet, men da Knutsen ble skadet grep Leo muligheten med begge hender og etablerte seg som Arendals førstekeeper. 

Selv om Arendal Fotball hadde to krevende sesonger i både 2019 og 2020 der resultatene ikke innfridde forventningene, viste Leopold Wahlstedt sin klasse i kamp etter kamp. 

En av dem som raskt lot seg imponere var Erik Ruthford Pedersen. Keepertrener-legenden bidro for Arendal Fotball i 2019-sesongen og han var ikke i tvil om at den unge keeperen har en lovende fremtid: 

- Han er 20 år gammel og kommer til å bli bedre og spille på et høyere nivå i fremtiden, sa Ruthford Pedersen allerede i august 2019.

Etter 2020-sesongen ble Leopold Wahlstedt hentet til Odd i Skien der de fleste antok at han ville bli reservekeeper for Sondre Rossbach. Men allerede i løpet av 2021-sesongen utkonkurrerte den tidligere Arendal-spilleren Rossbach og har siden vært Odds sisteskanse. I sommer har det også versert rykter om at flere utenlandske klubber har vist interesse for svensken. Bodø Glimt skulle også angivelig ha lagt inn et bud på nærmere 10 millioner kroner i august, men dette ble raskt avvist av Odd.

– Det er en stor ære å bli innkalt til A-landslaget. Det har alltid vært en drøm for meg å få representere Sverige, sier Leopold Wahlstedt til svenskfotboll.se.

Arendal Fotball gratulerer også med et fortjent landslagsuttak!

 

 

Annonse: