Tord Salte tilbake på trening igjen!

Tord tilbake i trening!

For første gang på nesten tre måneder er Tord Salte tilbake på treningsfeltet etter nakkebruddet han pådro seg mot Notodden i vår.

Tord Salte med nakkekrave.
Tord Salte med nakkekrave.

Det kunne gått veldig ille, men 23-åringen ser nå ut til å kunne få med seg mesteparten av høstsesongen - tross den alvorlige skaden han pådro seg 14. mai. 

Han var maksimalt uheldig i en duell på midtbanen da han pådro seg det som skulle vise seg å være et brudd i nakkeregionen. Da han ble liggende med smerter etter situasjonen, ga han uttrykk for hva han følte akkurat der og da med et vokabular som ikke står i ordbøkene. Det fikk dommeren til å dra opp det røde kortet. Hendelsesforløpet var såpass absurd at historien gikk landet rundt i ettertid.

Med krage

Mesteparten av sommeren har Tord Salte derfor vært nødt til å gå med nakkekrage mens han har ventet på at nakkebruddet skulle gro. Nå er det noen uker siden kragen kunne fjernes, og legene har konstatert at bruddet har grodd som det skal. I praksis betyr det at det ikke er noen større risiko for at han skal pådra seg nye nakkeskader - enn hva som er tilfellet for alle andre spillere.

- Men jeg må bruke litt tid på å få tilbake muskulaturen rundt nakken. Da jeg fjernet nakkekragen, var det krevende bare å sitte foroverbøyd med hodet. Så jeg må jobbe litt med å få styrken tilbake, forklarer Tord Salte som likevel håper han kan være aktuell for kamptroppen allerede mot Ørn Horten 13. august. 

- Jeg er neppe klar for 90 minutter allerede da, men håper å kunne være aktuell for troppen og bidra. Helt siden jeg fikk skaden, har jeg siktet meg inn på å kunne være tilbake når høstsesongen starter opp igjen mot Ørn Horten, utdyper han.

I Italia

De siste ukene har han tilbragt på ferie i Italia og han var blant dem som var aller ivrigst til å komme i gang igjen da spillerne ble samlet fredag ettermiddag. Han tar det forsiktig i starten, men det var en milepæl i seg selv å kunne være med på trening med ball igjen.

- Jeg har trent styrke og løpt mye på mølle i ferien, så jeg har trent bra for å ha et godt grunnlag foran høsten, sier han.

Og det er ingen tvil om at Roger Risholt og resten av trenerteamet håper at midtbanespilleren er tilbake for fullt så raskt som mulig. Han var en viktig strategisk signering i vinter. Med sin brede toppfotballerfaring tilfører han laget viktig rutine, samtidig som han også har vært drillet i rollen som den dype, sentrale midtbanespilleren som både fungerer som et skjold foran forsvarsfireren - og som er en viktig ballvinner og ballfordeler i midtbaneleddet. 

Å få spillere tilbake fra skader blir en viktig oppgave de kommende ukene. Både Andreas Hellum, Edvard Race og Sebastian Remme Berge trenger ennå litt tid før de kan trene for fullt. 

 

 

 

Annonse: