Jonatan Byttingsvik måtte varte opp med flere gode redninger da Staal kom til store sjanser i andre omgang.

- Viktig for hele byen om vi lykkes

Kampen mot Egersund lørdag kan definere sesongen for Arendal Fotball. - Det ville bety mye for hele byen om vi lykkes med å rykke opp, sier keeper Jonatan Strand Byttingsvik.

Arendal-keeperen har hatt en solid sesong mellom stengene, etter at han mistet hele fjorårssesongen med en korsbåndskade.

Da han kom til klubben sommeren 2019, var det knalltøff kamp om keeperplassen mellom ham og Leopold Wahlstedt.

Leo gikk til eliteserieklubben Odd før fjorårssesongen og har nå etablert seg som en av de beste keeperne som spiller i norsk fotball, samtidig som han også har spilt seg inn i den svenske landslagstroppen.

Jobbet langsiktig

Jonatan både håpet og trodde at han skulle bli fast førstekeeper i fjor, men han pådro seg altså en skade som holdt ham ute hele sesongen i en treningskamp mot Odd 2 rett før sesongstart.

Men han jobbet langsiktig og tålmodig for å komme enda sterkere tilbake. Og i år har han stått i samtlige seriekamper - og levert på meget godt nivå, selv om det i liten håndfull enkeltkamper har blitt flere baklengsmål enn han er komfortabel med.

- Vi har spilt 22 kamper og sluppet inn 34 mål. Det mest påfallende er at halvparten av målene har kommet i løpet av tre kamper mot Ørn (1-8), Strømmen (0-5) og Kvik Halden (5-4), påpeker han.

Holde nullen

I de 19 andre kampene har Arendal Fotball sluppet inn under 0,9 mål i gjennomsnitt pr kamp. I åtte av kampene har Jonatan også holdt nullen.

- Lykkes vi med det samme mot Egersund lørdag, så er halve jobben gjort. Egersund er gode, men vi har en veldig god hjemmestatistikk de to siste årene. Derfor går vi selvfølgelig for å vinne. Vi ligger likt med Moss på poeng, men de har fem mål bedre målforskjell enn oss. Dersom Moss ikke avgir poeng, må vi rett og slett ta inn de fem målene på de to siste kampene, sier Jonatan Strand Byttingsvik.

Aldersbestemte landslag

Han stod tidlig frem som et stort keepertalent og har også 12 aldersbestemte landskamper for Norge. Hans foreløpig siste landskamp var på G19-landslaget i 2017. Der tapte Norge 0-1 mot Portugal - som hadde Diogo Costa som keeper. Det er samme spiller som blant annet reddet straffespark da Porto vant 4-0 mot Bayer Leverkusen i Champions League onsdag denne uka. 

Men det er ennå ikke Champions League Jonatan og resten av Arendal-laget sikter mot. Derimot er de innstilt på å jobbe beinhardt for å spille i Obosligaen neste sesong.

- Det vil bety mye både for klubben, for oss spillere og for hele byen om vi lykkes med å rykke opp, fastslår han.

Se videointervju med Jonatan her:


PWC og Arendals Fossekompani har gått sammen om å sponse billettene til kampen mot Egersund. Derfor er det gratis inngang for publikum. Du kan hente din billett her!

 

 

Annonse: