Panorama-bilde fra Norac stadion, juni 2017.

Nå skjer det mye på Norac stadion

Den kommende uken vil det skje store og synlige endringer på nye Norac stadion.

Åpningen av nye Norac stadion er utsatt med en drøy måned. Det betyr at åpningskampen blir hjemme mot Mjøndalen 17. september. Årsaken er at noe av grunnarbeidet har vært mer krevende enn antatt. Dersom fremdriftsplanen skulle vært opprettholdt måtte anleggsarbeidet pågått for fullt gjennom hele sommerferien, og dette ville generert økte kostnader. Det er det ikke rom for i budsjettet - og klubben er derfor helt enige med Arendal kommune som har tatt beslutningen om å utsette åpningen. 

"Det nye anlegget skal vare i 50 år, og i den sammenhengen betyr ikke noen uker fra eller til noe"

— Per Carsten Michelsen, anleggsansvarlig

- Det nye anlegget skal vare i 50 år, og i den sammenhengen betyr ikke noen uker fra eller til noe. Ved å utsette åpningen, får vi bedre tid også på de oppgavene klubben skal løse i forbindelse med flyttingen fra Myra til nye Norac stadion, sier Per Carsten Michelsen som er anleggsansvarlig i Arendal Fotball.

Selv om arbeidet altså er noe forsinket i forhold til den opprinnelige fremdriftsplanen, så har man allerede kommet svært langt på viktige områder.

Her kan du følge byggingen av ny stadion på web-kamera!

- Det meste av grunnarbeidet er nå ferdig. Grunnen er stabilisert og masseforflyttingen er stort sett gjennomført. Neste uke vil det også skje store og synlige endringer med tanke på den nye hovedtribunen. Da begynner monteringen av elementene som skal bli den nye tribunen. Alt i alt vil denne bestå av 19 elementer, og med nåværende fremdriftsplan vil 14 av disse være på plass før fellesferien, sier Per Carsten Michelsen.

Parallelt jobbes det også med alle tekniske installasjoner og det nye lysanlegget som skal gi flomlys som er godt nok til å dekke kravene til TV-produksjon utover høsten. Det skal også legges undervarme og vanningsanlegg på banen - før det nye kunstgressteppet blir lagt. 

- Vi gleder oss også til monteringen av taket på hovedtribunen, samt de rundt 1200 setene som skal gi publikum svært gode plasser på langsiden. I tillegg flytter vi de midlertidige tribunene fra Myra til Norac stadion i september. Disse skal plasseres på kortsidene. Dermed har vi nesten 2500 sitteplasser når banen åpner, sier Per Carsten Michelsen.

Annonse: