Nicolay Høst.

Tror flere spillere er tilbake lørdag

Medisinsk ansvarlig Nicolay Høst tror flere av spillerne som var ute med skader siste helg, kan være høyaktuelle for lørdagens avgjørende hjemmekamp mot Hødd.

- Det er flere spillere i klar fremgang, konstaterer Nicolay Høst som likevel ikke vil konkludere sikkert med hvor mange flere Roger Risholt vil ha å velge mellom når han skal sette opp elleveren som kan sikre avansement i kampen om opprykk til Obosligaen.

Den komplette skadelisten forrige helg var dessverre oppsiktsvekkende med hele ni fra A-stallen som var rammet av skader og sykdom:

  • Keeper Jonatan Byttingsvik (ute med langtidsskade hele sesongen)
  • Midtstopper Kristian Strande (ute med muskelskade)
  • Midtstopper Olav Hovstad (ute med muskelskade)
  • Midtstopper Christer Reppesgård Hansen (har vært langtidsskadet siden august)
  • Midtbanespiller Preben Skeie (i trening etter skadeavbrekk, men kunne ikke starte kampen)
  • Midtbanespiller Daniel Roppestad (syk)
  • Kantspiller Rasmus Lynge Christensen (ute med strekkskade de siste ukene)
  • Kantspiller Ermal Hajdari (ute med akillesskade)
  • Toppscorer Andreas Hellum (ute med brudd i hånden)

I tillegg har spissen Ole Marius Håbestad vært syk i flere uker. Han startet kampen mot Hødd, selv om han bare hadde et par treningsøkter i kroppen etter den langvarige sykdomsperioden.

Ser mye bedre ut

Nå mener imidlertid Nicolay Høst at skadesituasjonen kan se mye bedre ut allerede førstkommende lørdag. Årsaken er at flere av spillerne som har vært skadet over tid nå er tilbake i full trening igjen, og de av spillerne som har slitt med noen mindre smeller nå ser ut til å kunne komme raskt tilbake.

- Det er for tidlig å konkludere med hvem som blir spilleklare lørdag, men de som er lengst unna er trolig Olav (Hovstad) og Jonatan (Byttingsvik), konstaterer Nicolay Høst.

Vi har altså en mer slagkraftig tropp og spiller i tillegg på hjemmebane. Det gir oss et veldig godt utgangspunkt.

— Roger Risholt, hovedtrener

Keeper Jonatan Byttingsvik har vært regnet som uaktuell helt siden han skadet korsbåndet i juni og han har hatt Lars Jendal som en meget solid "vikar" hele sesongen. Men alle de andre spillerne har obligatoriske kamper for Arendal i år - og et flertall av dem blir altså vurdert som aktuelle kommende helg.

- Vi må se an hvordan det går med spillerne på treningsfeltet denne uka, men jeg er nokså sikker på at flere av spillerne vil være tilbake allerede lørdag, sier Nicolay Høst.

Stor fordel

Den vurderingen gleder trener Roger Risholt.

- De spillerne som kom inn i kampen mot Hødd lørdag, leverte jevnt over veldig bra. Men det er selvfølgelig en stor fordel at vi sannsynligvis får flere tilgjengelige spillere i en så viktig kamp. Forrige helg måtte jeg sette opp meg selv som innbytter for sikkerhets skyld. Det blir garantert ikke aktuelt til lørdag, fastslår Roger Risholt.

Det knytter seg kanskje aller mest spenning til toppscorer Andreas Hellum som står med 20 mål i serie og cup for Arendal denne sesongen. De to siste kampene har han ikke kunnet spille etter at han pådro seg et brudd i hånden mot Odd 2. I den kampen scoret han to mål og var helt avgjørende for kamputfallet. Derfor er det neppe noen tvil om at Roger Risholt svært gjerne vil ha spissen spilleklar.

Lørdag vurderte trenerteamet helt til siste øyeblikk å inkludere Hellum i spillertroppen, men etter råd fra blant andre Nicolay Høst, så valgte de å gi spissen en ekstra uke til å rehabilitere seg. Men tirsdag var han tilbake på treningsfeltet sammen med resten av A-troppen, så mye peker i retning av at toppscoreren kan være hyperaktuell for lørdagens kamp.

- Vi kommer til å ha flere spillere tilgjengelig. I beste fall håper jeg det kan bli fem-seks flere som kan inkluderes i kamptroppen. Vi har altså en mer slagkraftig tropp og spiller i tillegg på hjemmebane. Det gir oss et veldig godt utgangspunkt for å vinne kampen, konstaterer Roger Risholt.

Annonse: