Nå faller de siste brikkene på plass!

Nye Norac stadion blir klar til åpning søndag 17. september. - Vi ser frem til en folkefest, for dette er en milepæl for fotballen i Arendal, fastslår anleggsansvarlig Per Carsten Michelsen.

Denne uken begynte arbeidet med å legge kunstgresset på banen - og dermed kan man nå fornemme hva som er i vente når dette byggetrinnet er komplett.

- Deler av arbeidet forutsetter at vi har oppholdsvær. Derfor er vi litt bekymret for værmeldingene de neste dagene, men uansett skal vi ha nok tid på oss til å få alt på plass til åpningen, sier Per Carsten Michelsen.

Ikke så dyrt for kommunen

I tillegg til helt ny kunstgressmatte, er det også investert i undervarme, vanningsanlegg, nytt flomlysanlegg, nye tribuner på tre sider av banen og et eget medierigg som gir journalister og kommentatorer de aller beste arbeidsforhold. 

- De lagene i OBOS-ligaen som tidligere har spilt på høyere nivå kan nok skilte med enda bedre fasiliteter, men vi mener vi får et anlegg som mange har grunn til å misunne oss, sier Per Carsten Michelsen.

Det har vært en del oppmerksomhet rundt kostnadssprekken som har vært i løpet av byggeperioden, men Michelsen mener likevel kommunen får et svært billig anlegg når dette byggetrinnet står ferdig. 

- Netto kostnad for kommunen vil være rundt 22 millioner kroner for hele anlegget. Resten av kostnadene dekkes av salg av navnerettighetene til Norac, i tillegg til at klubben selv har tatt en betydelig andel av kostnadene, sier han. 

Stort løft for klubben

Samlet sett er det regnet med at Arendal Fotball bruker 12 millioner kroner på tribuner på kortsidene, nytt brakkebygg i nordenden av banen og andre fasiliteter.

Brakkebygget som er reist i nordenden av banen er på til sammen over 600 kvadratmeter. Her blir det nye kontorlokaler for Arendal Fotball, toaletter for publikum, møtelokaler, vaskerom og VIP-fasiliteter med kjøkken.

- Spillergarderobene vil fortsatt være i det gamle klubbhuset. Det vil være nokså enkel standard, men vi har sørget for å få malt bygget på dugnad og mener dette vil være godt nok inntil videre, sier Per Carsten Michelsen.

Neste fase

Han håper imidlertid at Norac stadion kommer til å bli videreutviklet i årene som kommer, i takt med behovet for økt kapasitet og bedre fasiliteter.

- Alt ligger til rette for å utvide hovedtribunen med et tak som strekker seg over hele tribunen og flere sitteplasser utover de ca 1100 vi vil ha på hovedtribunen når vi åpner anlegget. I neste fase vil det også kunne bli aktuelt å rive dagens klubbhus og erstatte dette med en ny sittetribune og et nytt garderobebygg. Dette forutsetter imidlertid at vi finner måter å finansiere dette på, for eksempel gjennom utleie av deler av arealene til annen virksomhet, sier Per Carsten Michelsen.

Se bildene av Norac stadion akkurat nå:

Annonse: