Bjørn Holst-Pedersen.

Gedigen dugnads-innspurt

Fredag kveld var "hele byen" på beina for å gjøre alt klart til stadionåpningen søndag. En gedigen dugnadsinnsats skal sørge for at byen skal oppleve nye Norac stadion fra sin beste side!

Det snekres, ryddes, males, løftes, monteres, klippes og kjøres - over hele anlegget. Fortsatt er det mange detaljer som må på plass, men det meste går unna i høyt tempo når veldig mange gode krefter trekker i samme retning.

Det skiftende været de siste ukene har skapt større utfordringer enn ventet - fordi deler av arbeidet med stadionprosjektet har krevd tørt vært. Det gjelder blant annet utplasseringen av sand på kunstgresset. Dersom det regner, klumper sanden seg. Og regne, ja, det har det gjort nesten hver eneste dag de siste par ukene. Men fredag vant sola - og sanden ble spredd utover banen. Fortsatt mangler "gummikulene" som skal bidra til at kunstgresset blir mykt og godt å løpe på, men forhåpentlig kommer også disse på plass før avspark søndag....

I innspurten er det imidlertid mange små detaljer som må fikses samtidig. For eksempel: Nesten 200 reklameskilt skal på plass rundt stadion, storskjermen skal monteres, det gamle klubbhuset skal males, garderobene skal settes i brukbar stand, det nye klubbhuset (brakkeriggen) skal vaskes og innredes, kjøkken skal monteres og den aller siste tribuneseksjonen skal på plass. Blant mye annet.

Derfor har Arendal Fotball vært helt avhengig av tusenvis av dugnadstimer som frivillige fra ulike klubber, lag og foreninger over hele byen har bidratt med.

Her er noen glimt av den hektiske aktiviteten på nye Norac stadion fredag kveld:

Annonse: