Jonatan Byttingsvik leverte nok en solid kamp i Arendal-målet.

Nå er det Jonatans tur!

Knapt noen gleder seg mer til sesongstart enn Jonatan Strand Byttingsvik. Keeperen er klar for sine tredje sesong i Arendal - og er veldig klar for å vise sine kvaliteter.

Jonatan Strand Byttingsvik signerte for Arendal Fotball i august 2019og kjempet da med Leopold Wahlstedt om keeperplassen. Den tidligere Molde-junioren ble hentet til Arendal denne sommeren fordi Øyvind Knutsen valgte å flytte til Oslo midt i sesongen. 

Alvorlig skade

Selv om nivået på de to keeperne var svært jevnt, var det Leopold Wahlstedt som trakk det lengste strået. Hans prestasjoner i Arendal-drakten var så solide at han senere ble hentet til eliteserielaget Odd der han nå har etablert seg som førstekeeper. Etter at "Leo" dro til Skien vinteren 2021, lå det i kortene at Jonatan ville bli Arendals nye førstekeeper. Men rett før sesongstart i fjor var han maksimalt uheldig og pådro seg en korsbåndskade som ødela hele fjorårssesongen.  

- Jeg ble fortalt at det ville ta 9-11 måneder før jeg kunne være tilbake for fullt etter skaden, men heldigvis gikk det raskere. Jeg var i full trening igjen etter syv måneder, forteller Jonatan Byttingsvik nå. 

Blir bare bedre

Arendals nummer 1 utfordres av unge og svært talentfulle Mathias Skjævestad (17) på keeperplass, men det ligger  i kortene at det blir Jonatan som får hovedansvaret bakerst for Arendal Fotball denne sesongen. Eller som Mathias selv sa det med et smil på klubbens interne kick off-arrangement forleden: - Jeg blir stadig bedre. Problemet er bare at det blir Jonatan også!

Jonatan Strand Byttingsvik.
Jonatan Strand Byttingsvik.

Til tross for at det snart er tre år siden Jonatan Byttingsvik signerte for Arendal Fotball, så står han bare med to obligatoriske kamper for A-laget til nå. Tøff konkurranse om keeperplassen i halvannen sesong, samtidig som hele fjoråret ble ødelagt av korsbåndskaden, er naturligvis forklaringen på dette. Men nå håper han på 26 seriekamper - og flest mulig cupkamper i 2022.

Landskamper

I tillegg til å ha spilt juniorfotball i Molde, har Jonatan også erfaring fra OBOS-ligaen fra tiden han spilte i Levanger. Tidligere i karrieren står han også med 12 aldersbestemte landskamper - den siste på G19-landslaget i 2017 da Erik Horneland var landslagsjef. 

Se videointervju med Jonatan her:


Annonse: